Uudised

Uudised

10:00 05. aprill 2016

Tartu kesklinna uus äri- ja vabaajakeskus saab nimeks Kvartal
 

Tartu südalinna kerkiv uus äri- ja vabaajakeskus, mis piirneb Turu, Riia, Soola ja Aleksandri tänavaga, saab nimeks Kvartal.

 

 

 

Hoone haarab arhitektuuriliselt enda alla Tartu kõige kesksema piirkonna ja sellest lähtuvalt iseloomustab valitud nimi keskust kõige paremini.

"See nimi seob kõiki neid paljusid funktsioone, mida uus keskus endas kannab,“ põhjendas nimevalikut TTK Kultuurikeskus OÜ juhatuse liige Kaire Krevald. „Kvartalis saab teha vajalikud ostud, tunda end mõnusalt kohvikutes ja söögikohtades, lõõgastuda spaas, peatuda hotellis ning korraldada ärikohtumisi või –konverentse. Lisaks on Kvartalisse koondunud tartlastele olulised teenindusasutused.“

Kvartali hüüdlauseks saab „Tartu südames“. „Need kaks sõna defineerivad uuesti Tartu linnasüdame asukoha,“ ütles Krevald. „Uut keskust kavandades mõtlesime kohe, et sellest saab läbi ja lõhki Tartut armastav maja, mis nö tuksub linnas toimuvate üritustega ühes rütmis.“

Kvartali esimene etapp söögikohtade ja kauplustega avatakse juba 21. mail. Suuremad ostukohad on Zara, H&M, Rademar, PopSport, Esprit, Jack&Jones, Vero Moda, Superdry, Monton-Mosaic, kingakauplused Danija, Famclub, NS King, lastele Juku, Kidz One ja Karupoeg Puhh ning kodukaupadest Koduekstra. Kvartalis avatakse ka Tartu kolmas Maksimarket. Alates septembrist valmivad järk-järgult teenindusasutused, nendest suurimad on  Ortodontiakeskus, Eesti Töötukassa ja Bigbank.

Hilissügisel avatakse Kvartalis Eesti üks suurimaid heaoluspaasid koos hotelli ja konverentsikeskusega, mis hakkab kandma ühetähelist nime V.